25 Ağustos 2016 Perşembe

Dünden Bugüne Uncu Memduh (Berrak Gida)



Günümüzde Berrak Gıda Ltd. Şti. olarak varlığını sürdüren firma Uncu Memduh isminin çatısı altında bugünlere gelmiştir. Un toptancısı olarak çalışan Memduh Berrak ve kardeşi Rauf Berrak’ın aslen Makedonyalı olduğu bilinmektedir. İlk kez Makedonya-Üsküp’te un ve yağ üzerine bir ticarethane açan kardeşler bu işte zamanla gelişip büyümüşlerdir.

            Aile 1956 yılında İstanbul’a göç edince aynı işi burada da sürdürmeye devam ederler. Un ve yağ toptancısı olarak bu piyasada ses getirmeye başlarlar. Kaliteli ve titiz çalışmalarını fark eden müşteri ağı zamanla büyür ve sektörde önemli bir marka hâline gelirler. Zamanla firmanın başına oğulları Necdet Berrak ve Kenan Berrak geçmiştir. Son olarak torunları Ali Ercüment Berrak ve Vedat Berrak görevi devralırlar.

            Bugün üçüncü kuşakla yani torunlarla varlığını sürdüren firma un ve gıda sektöründe akla gelen ilk isimlerdendir. Uncu Memduh İstanbul’da bilinen en eski uncudur. Aynı zamanda en köklü ve güvenilir markadır. Firmanın başından beri ilkeli, titiz ve özverili bir çalışma sürdürmesi yaptığının işin kalitesinin ortaya çıkmasını sağlamaktadır.

            İnsan hayatının en önemli gereksinimlerinden olan ekmeğin ham maddesi olan un başlangıçtan yapım aşamasına kadar çeşitli işlemlerden geçmektedir. Bu süreci takip etmek ve kaliteli ürün elde etmek uncu ya da un toptancısının da görevidir. Tarladan hasada, öğütüm ve dağıtım işlerine kadar hassasiyet gerektiren bir iş olan sektör titizlikle yürütülmektedir.

            Kaliteli gıdalar üretmek büyük oranda kaliteli malzeme kullanmayı gerektirir. Uncu Memduh ve devamındaki Berrak Gıda da aynı mantıkla güvenle tercih edilebilecek kaliteli ürünleriyle müşteriye güven vermektedir. Sınıf sınıf her çeşit un bulabileceğiniz piyasada ihtiyaçları büyük oranda cevap verebilen firmanın köklü geçmişi onu tercih sebebi yapmaktadır.
 Pasta, börek, pide, ekmek, simit gibi her türlü hamur işi için uygun olan ve en kaliteli unu temin edebileceğiniz adres, Berrak Gıda’dır.


            Her gıdada kullanılan un çeşidi değişebilmektedir. İmalathanede kullanılacak unun un toptancısından talep edilirken rastgele değil de güvenilir bir marka ismi verilmesi gerekmektedir. Sektörün en güvenilir markalarından Berrak Gıda güvenilir imajıyla 50 yıllık mirası devam ettirmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder