16 Ağustos 2016 Salı

İşletmeler İçin Un Alım Satımı



Bilindiği gibi en çok tüketilen gıda maddesi undur. Hâliyle unlu mamuller de en çok tüketilen gıdalardır. Hem doyurucu olması hem de içerdiği kaloriyle enerji vermesi nedeniyle hamur işleri olmadan öğün geçiremiyoruz. Özellikle bizim kültürümüzde un ve ekmek nimet olarak nitelendirildiğinden unsuz ev olmamalı mantığını sürdürmekteyiz. Bu işin bir de sektörel tarafı bulunmaktadır.
Unlu mamuller üreten büyük ya da küçük ölçekli işletmeler çeşitli un fabrikaları ya da un toptancısı dediğimiz kişilerle irtibat kurmaktadır. Hamur işlerinin ana maddesi olan un bu aracı kuruluşlar eliyle gıda işletmelerine ulaştırılmaktadır. Un seçerken her işletmenin farklı kriteri olabiliyor. Kimisi fiyatları ön planda tutarken kimisi hem kalite hem uygunluk prensibiyle çalışıyor.
Markalaşmanın ancak kaliteli ürünle gerçekleşebileceğinin bilincinde olan işletmeler un alımında titiz davranmaktadır. Çünkü ürün kaliteli ürün kaliteli ana madde kullanımıyla doğrudan ilgilidir. Bugüne kadar kendini ispatlamış ve müşterilerine güven veren firmalara baktığımızda ilk prensibin güven vermek olduğunu fark ederiz.
Ticaret sektöründe kendini ispatlayan firmalardan biri de Berrak Gıda Ltd. Şti.dir. Berrak Gıda’nın geldiği bu noktada şüphesiz en önemli katkı firmanın mimarları Memduh Berrak ve Rauf Berrak’a aittir. Uncu Memduh adı altında Makedonya’da hizmet vermeye başlayan firmanın İstanbul’a uzanan serüveninde değişmeyen güven ve kalite prensibiyle çalışmalar devam etmektedir.
Unlu mamuller üreten bir işletmeniz var ise düzenli un alımı yapmanız gerekiyor. Bunun için bir uncu ya da kurumsallaşmış bir şirket ile çalışmanız da gerekir. İşletmeler un alımını haftalık ya da belli aralıklarla düzenli olarak devam ettirmektedir. İlgili firmaya telefon ya da internet aracılığıyla talebinizi ilettiğinizde hizmet almaya başlayabiliyorsunuz.
Bu durumda firmanın taleplerinize en kısa sürede karşılık vermesi, belirlenen zaman diliminin dışında da ihtiyacınız olduğunda size destek ve takviye yapması önemlidir. İşletmenin düzenli ve zamanında üretim yapması çalıştığı uncu ya da un firmalarıyla da ilgilidir. Bu konuda iletişim problemi yaşamayacağınız taleplerinize kısa sürede cevap alabileceğiniz bir firma tercih sebebi olmalıdır.
           Berrak Gıda da sağlıklı iletişim ve müşteri memnuniyeti prensibiyle çalışan bir firmadır. Her türlü un, yağ ve nişasta temini yapabileceğiniz firma sektörün en köklü kuruluşlarındandır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder