Unlu
mamuller sofralarımızın ana gıdası, olmazsa olmazıdır. Her yemeğin unlu
gıdalarla tamamlandığını düşünürsek bu konuda en başta gelen gıdanın ekmek
olduğunu söyleyebiliriz. Ekmek, simit, börek gibi gıdalar çoğu zaman yemek ve
kahvaltıların tamamlayıcısıdır. En çok da ekmek, günlük düzenli olarak
tüketilen vitamin ve mineral bakımından ihtiyaç duyduğumuz bir gıdadır.
Un tüketimine
ülkemizde oldukça önem verilmektedir. Ekmek olmadan sofraya oturmadığımızı
düşünürsek bu sektörün ne kadar geniş bir sektör olduğunu anlayabiliriz. Ancak
tercih ettiğimiz ekmeğin hangi fırından çıkığı, hangi undan yapıldığı ve
kullanılan un kalitesi de bizi ilgilendirmektedir. Herkesin şaşmadan aldığı bir
ekmek markası vardır. Bu durum firmaların tercih ettiği un markasıyla
alakalıdır. Her konuda ürünü kaliteli yapan ham maddesidir. Kaliteli undan
yapılan ekmekler de halk tarafından daha fazla tercih edilmektedir. Bu durumda uncu ya da un firmalarına büyük iş
düşmektedir.
Berrak gıda bu sektörün en
iyilerinden ve en köklü markalarındandır. 1956 yılından beri faaliyet gösteren
ve 3 kuşak boyunca bu emaneti sürdüren firma kaliteli işçiliğiyle ve insan
sağlığına gösterdiği özenle hep ön sıralarda olmayı başarabilmiştir. Uncu Memduh Berrak ve Rauf Berrak adlı
iki kardeş tarafından Makedonya Üsküp’te kurulan işletme başarısını katlayarak
bugünlere gelmiştir. Kuşaktan kuşağa un işletmesini firmalaştırarak bugünlere
gelen firmanın un toptancısı diye
bilinen tanımdan ziyade bu işi kurumsallaştırdığını görmekteyiz.
1956 yılından itibaren İstanbul’da
faaliyet göstermeye başlayan kurum Uncu Memduh adıyla markalaşmıştır. Bugünkü
Berrak gıda da bu ismin altında faaliyet göstermektedir. Un ve yağ sektöründe
toptancılıkla başlanan bu iş günümüzde saygın bir firma olma yoluna kadar ilerlemiştir.
Günümüzde firmanın yönetimini devralan üçüncü kuşak sahipleri Vedat Berrak ve
Ercüment Berrak aynı ilkeli tavrı sürdürmektedir.
Kaliteli, ilkeli, müşteri memnuniyeti
odaklı çalışan firma, köklü geçmişiyle, birlikte çalıştığı işletmelere de güven
vermektedir. İstanbul’un en köklü firmalarından Uncu Memduh’un çatısı altında
bugünkü Berrak Gıda Ltd. Şti. aynı
hassasiyetle yoluna devam etmektedir.
Değişen ve çeşitlenen
gıda sektöründe değişmeyen bir kalite anlayışına ihtiyaç olduğundan unlu mamullerin
ham maddesi olan unun kalitesi oldukça önemlidir. Bu konuda doğru firmalarla
çalışmak hem güven hem de başarı getirmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder