1 Ağustos 2016 Pazartesi

Kaliteli Unun Adresi Uncu Memduh (Berrak Gıda)

uncu memduh, un toptancısı, un
          

  Unlu mamuller sofralarımızın ana gıdası, olmazsa olmazıdır. Her yemeğin unlu gıdalarla tamamlandığını düşünürsek bu konuda en başta gelen gıdanın ekmek olduğunu söyleyebiliriz. Ekmek, simit, börek gibi gıdalar çoğu zaman yemek ve kahvaltıların tamamlayıcısıdır. En çok da ekmek, günlük düzenli olarak tüketilen vitamin ve mineral bakımından ihtiyaç duyduğumuz bir gıdadır.

            Un tüketimine ülkemizde oldukça önem verilmektedir. Ekmek olmadan sofraya oturmadığımızı düşünürsek bu sektörün ne kadar geniş bir sektör olduğunu anlayabiliriz. Ancak tercih ettiğimiz ekmeğin hangi fırından çıkığı, hangi undan yapıldığı ve kullanılan un kalitesi de bizi ilgilendirmektedir. Herkesin şaşmadan aldığı bir ekmek markası vardır. Bu durum firmaların tercih ettiği un markasıyla alakalıdır. Her konuda ürünü kaliteli yapan ham maddesidir. Kaliteli undan yapılan ekmekler de halk tarafından daha fazla tercih edilmektedir. Bu durumda uncu ya da un firmalarına büyük iş düşmektedir.

            Berrak gıda bu sektörün en iyilerinden ve en köklü markalarındandır. 1956 yılından beri faaliyet gösteren ve 3 kuşak boyunca bu emaneti sürdüren firma kaliteli işçiliğiyle ve insan sağlığına gösterdiği özenle hep ön sıralarda olmayı başarabilmiştir. Uncu Memduh Berrak ve Rauf Berrak adlı iki kardeş tarafından Makedonya Üsküp’te kurulan işletme başarısını katlayarak bugünlere gelmiştir. Kuşaktan kuşağa un işletmesini firmalaştırarak bugünlere gelen firmanın un toptancısı diye bilinen tanımdan ziyade bu işi kurumsallaştırdığını görmekteyiz.

            1956 yılından itibaren İstanbul’da faaliyet göstermeye başlayan kurum Uncu Memduh adıyla markalaşmıştır. Bugünkü Berrak gıda da bu ismin altında faaliyet göstermektedir. Un ve yağ sektöründe toptancılıkla başlanan bu iş günümüzde saygın bir firma olma yoluna kadar ilerlemiştir. Günümüzde firmanın yönetimini devralan üçüncü kuşak sahipleri Vedat Berrak ve Ercüment Berrak aynı ilkeli tavrı sürdürmektedir.

            Kaliteli, ilkeli, müşteri memnuniyeti odaklı çalışan firma, köklü geçmişiyle, birlikte çalıştığı işletmelere de güven vermektedir. İstanbul’un en köklü firmalarından Uncu Memduh’un çatısı altında bugünkü Berrak Gıda Ltd. Şti. aynı hassasiyetle yoluna devam etmektedir.
 Değişen ve çeşitlenen gıda sektöründe değişmeyen bir kalite anlayışına ihtiyaç olduğundan unlu mamullerin ham maddesi olan unun kalitesi oldukça önemlidir. Bu konuda doğru firmalarla çalışmak hem güven hem de başarı getirmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder