22 Temmuz 2016 Cuma

Un Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

            Mutfaklarımızın, sofralarımızın vazgeçilmezi en sık kullandığımız malzemesi hangisi dersek beklemeden verilen, ilk akla gelen cevap hiç kuşkusuz un olacaktır. Çorbalardan hamur işlerine, baş tacı nimetimiz, olmazsa olmaz katığımız ekmekten çay saatlerinin lezzetli keyifleri pasta böreklere, miyanelerden yemeklerin tatları, makyajı soslara birçok besinin üretiminde un ikamesini bulamayıp ancak ham maddesini değiştirerek, buğdayı mısırın yerine yine un haline getirip de kullandığımız en kıymetli besinimiz, temel gıda malzememiz.

uncu memduh, berrak gıda


 Her Un Türü Her Gıdada Neden Kullanılmaz?

            İçeriğinde un olan bir besinin üretiminde doğru un tercih edilmez, kullanılmazsa maalesef sonuç beklenen ve arzu edilen nitelikte olamayacak, haşlanırken eriyen su böreği hamuru, yapış yapış bir makarna, topaklanmış beşamel sos, yırtılmış yufka, sert, lezzetsiz bir pizza, kuru bir pide gibi verilen emeğe, harcanan malzemeye yazık eden sonuçlarla karşılaşılacaktır.

            O nedenle kaliteli ve lezzetli sonuçlar için doğru un çeşidi kullanmak dikkat edilmesi gereken en mühim noktadır ki bu önemli detay özellikle toplu yemek hizmeti veren catering şirketlerinde, yarı mamül üretimi yapan sanayi tipi mutfaklarda, mantıcılarda, makarnacılarda, yufkacılarda, pastanelerde, pizza, pide ve ekmek pişiren fırıncılarda daha da önemli hale gelmektedir.

            Sönmüş bir ekmeği tezgâha çıkarmak mümkün olmadığı gibi pişemeyen, içi çiğ kalan ekmeği de değerlendirmeniz imkânsızdır. İşte bu nedenle bu tarz üretim yapan ve pazarlayan ticarethaneler un ihtiyaçlarını uncu ve un toptancısı adı verilen işletmelerden karşılarlar. Uncu niteliği taşıyan işletmeler un toptancısı ve nihai alıcı arasındaki alış veriş işlevini yerine getiren daha mahalli, küçük işletmelerken un toptancısı dediğimiz işletmeler daha büyük ölçekli ekonomik birimlerdir.

 Un Alımında Doğru İşletme Seçiminin Önemi

            Un kullanan veya alımını gerçekleştiren her insanın un hakkında gereken bilgilerin hepsini bilmesini beklemek elbette büyük bir hatadır. İşletmesini yönettiğiniz ticarethaneniz yahut da evinizin ihtiyacını karşılamak için yapacağınız un alımlarında sizi doğru yönlendirecek, ihtiyacınız olan, almanız gereken un hakkında gereken bilgi ve açıklamayı yapacak, güvenilir, malları hakkında bilgi sahibi bir işletme seçiminde bulunmak paranızı, zamanınızı, emeğinizi koruyan önemli bir seçimdir.


             İşte berrak gıda her türlü alımda ihtiyacınız olan bilgilerin tamamını sizinle paylaşarak en iyi sonuçları elde edebilmeniz için hizmetlerine devam ediyor. Baklava, börek, yufka, ekmek, kek, pasta, makarna, pide, pizza her nerede ve ne için kullanacaksanız o yemeğin niteliğine uygun bir un alabilmeniz için siz de berrak gıda tercih edenler listesine adınızı ekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder